Kitchen-Orchestra_NU


Musikk i vår tid – for vår tid

KITCHEN ORCHESTRA har én hovedagenda: å lage musikk i vår tid, for vår tid. Gjennom å bringe talentfulle Stavanger-tilknyttede musikere sammen med internasjonale musikere og komponister i unike orkesterprosjekter, utfordres stadig de musikalske grensene.

Gjennom en improvisasjonsbasert arbeidsmåte og kollaborasjoner med profilerte musikalske ledere, har orkesteret utviklet et sound og en spillestil som utforsker forholdet mellom det individuelle og det orkestrale. Orkesteret har ingen permanent musikalsk leder, men benytter seg av forskjellige eksterne eller interne komponister og orkesterledere for å sette ulikt preg på ulike prosjekter, for å skrive ny musikk, og for å tøye orkesterets bevegelighet. KITCHEN har tidligere vært under ledelse av blant annet Lotte Anker, Anthony Pateras, Evan Parker, Keith Tippett, Dave Kane, Per Zanussi, Franz Hautzinger og Øyvind Torvund. De har også samarbeidet med den internasjonalt anerkjente dansegruppen Inbal Pinto, samt har innledet samarbeid med de japanske kunsterne Tetsuya Nagato og Hiraku Suzuki. Fra 2010-2013 hadde vi et ”artist in residence” samarbeid med den tyske jazzlegenden Alex von Schlippenbach.

 

“Sjelden har hans [Alexander von Schlippenbach] musikk blitt realisert med slik energi, kjærlighet og lidenskap. Han har til og med tillatt seg selv et lite smil av fornøyelse under opptredene med bandet, og i slike stunder vet man at han har sitt livs øyeblikk.

– Stuart Nicholson, jazzjournalist

 

«The Kitchen Orchestra debut is a great masterpiece. An impressive testimony of both von Schlippenbach and the Kitchen Orchestra’s creativity and immaculate and imaginary performances.»

Allaboutjazz.com ÅRETS PLATER 2013

 

«Jul (i sin helhet) på kjøkkenet. Kanskje vi har funnet den ultimate julekonserten?» Terningkast 6.

– Leif Tore Lindø, Stavanger Aftenblad  – les hele artikkelen

 

«…med denne utgjevinga vil gjengen frå avantgarde-jazzens norske hovudstad Stavanger ikkje lenger vere ein av dei best ivaretekne løyndomane i riket.»

– Roald Helgheim, Dagsavisen

 

«This was the high-lite of the year for me!»

– Anthony Pateras, australsk komponist

 

”Collective improvisation is the only form of relation that actually works; you guys are here to save the world

– Evan Parker, improvisasjonsmusiker

 

”It sounded symphonic

– Keith Tippett, musiker og komponist

13092015